друкувати


Станом на 27.06.2010 року на території Івано-Франківщини підтоплено 55 житлових будинків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-28 10:00:32

Внаслідок сильних зливових дощів, що пройшли на території Івано-Франківщини в 94-х населених пунктах (Верховинського, Коломийського, Снятинського, Косівського, Богородчанського, Надвірнянського, Калуського районах, на території Яремчанської міськради та місті Івано-Франківську)  станом на 08.00 год. 27.06.2010 року підтоплено 55 житлових будинків, 26 господарських споруд, 390 підвалів, 604 двори, 599 криниць, 1271 присадибна ділянка, 583,7 га с/г угідь, пошкоджено 825 м.п. берегоукріплень, 8 автомобільних мостів, 2 тимчасових переходи, 4 пішохідних переходи, близько 68,25 км дорожнього полотна, зруйновано 3000 м. куб. берегоукріплення, 50 м габіонів та близько 100 плит, відсутнє автомобільне сполучення до присілка Кохан Верховинського району (пішохідний прохід забезпечено).

Зважаючи на ситуацію, що склалася в області в зв’язку з негодою, всі пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління МНС в області   переведені на посилений варіант несення служби. В постраждалих районах області працюють мобільні оперативні групи Головного управління та територіальних підрозділів ГУ МНС в області. Головним управлінням МНС в області постійно ведеться моніторинг ситуації, цілодобово працюють робочі оперативні групи.

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії залучено особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів області, працівників Річкового координаційного аварійно-рятувального центру, гірського пошуково-рятувального загону, 7-ого Регіонального центру швидкого реагування МНС України. Ситуація знаходиться під контролем Головного управління МНС в області.

27 червня о 09.00 год. під головуванням першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Плавюка В.С. відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, на якій визначено основні завдання органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, обласним службам, управлінням та відомствам щодо організації проведення заходів з питань попередження та недопущення виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з погіршенням погодних умов. Рішенням комісії створено обласний міжвідомчий штаб щодо координації дій всіх служб та відомств, задіяних на ліквідації наслідків негоди.    

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області