друкувати


Відбулось позачергове засідання колегії служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-25 10:45:20

24 червня відбулось позачергове засідання колегії служби у справах дітей облдержадміністрації. На засідання були запрошені члени колегії – керівники управлінь та служб облдержадміністрації, райдержадміністрації, керівники закладів соціального захисту дітей, начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення.

Розглянуто наступні питання:

1. Про роботу служб у справах дітей щодо запобігання бездоглядності і безпритульності серед дітей, вчинення ними правопорушень.

2. Про вдосконалення системи опіки та піклування, як базової форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

3. Про роботу служби у справах дітей Коломийської міської ради з питань попередження дитячої безпритульності і бездоглядності, запобігання вчинення правопорушень дітьми, захисту прав та інтересів дітей, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян.

4. Про стан ведення службами обліку дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та організацію роботи з ними.

5. Про стан утримання, виховання, дотримання прав та інтересів дітей в притулку для дітей, міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, вжиття своєчасних заходів щодо подальшого влаштування дітей.

6. Про підсумки розгляду службами у справах дітей у І півріччі звернень громадян.

7. Про виконавську дисципліну, в т.ч. про виконання рішення колегії служби у справах дітей облдержадміністрації від 20.05.2010 року та відповідного наказу служби від 25.05.2010 року №20.

З доповідями із зазначених питань виступили начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Головатий, завідувач притулку для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації Марія Серденько, директор міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей Ганна Тихонюк та інші відповідальні спеціалісти.

Заслухано всіх присутніх керівників служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення щодо організації роботи з питань запобігання бездоглядності і безпритульності серед дітей, вчинення ними правопорушень, захисту прав та інтересів дітей, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян.

За результатами розгляду згаданих питань прийняте відповідне рішення, зокрема, наступні основні його пункти:

2. Службі у справах дітей облдержадміністрації (І.Ковалик):

2.1. Забезпечити здійснення додаткових перевірок щодо організації роботи служб у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань попередження дитячої безпритульності і бездоглядності, запобігання вчинення правопорушень дітьми.

липень-грудень 2010р.

2.2. Організувати проведення наради-семінару для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення та начальників КМСД УМВС України в області з питань попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання вчинення правопорушень дітьми

липень-серпень 2010р.

2.3. Взяти під дієвий контроль організацію службами у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення профілактичних заходів «Літо-2010». Питання реалізації зазначених заходів винести на розгляд засідання колегії служби у вересні 2010 року

липень-вересень 2010р.

3. Начальникам служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення:

3.1. Ініціювати розгляд питання щодо попередження дитячої бездоглядності і безпритульності, профілактики правопорушень серед неповнолітніх на засіданнях колегій райдержадміністрацій, засіданнях виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення у IV кварталі 2010 року та засіданнях координаційних рад з питань дітей у липні-серпні 2010 року.

3.3. Організувати проведення комплексу заходів з нагоди Дня Незалежності та Дня усиновлення.

серпень-вересень 2010р.

3.4.Проінформувати службу у справах дітейоблдержадміністрації про організацію і проведення заходів «Літо 2010».

до 01.09.2010р.

3.5. Спільно з КМСД УМВС України в області, управліннями та відділами освіти розробити додаткові заходи щодо профілактики правопорушень у дитячому середовищі на період з вересня 2010 по травень 2011 року.

до 15.09.2010р.

3.6. Провести семінари-навчання з сільськими та селищними головами з питань роботи з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах і профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

III квартал 2010р.

3.7. Здійснити додаткові перевірки стану виховної та профілактичної роботи у навчальних закладах. Надати необхідну методичну допомогу;

III-IV квартал 2010р.

3.8. Не рідше одного разу на місяць проводити профілактичні рейди «Діти вулиці» та по вивченню питання дотримання чинного законодавства щодо продажу дітям спиртних напоїв та тютюнових виробів.

щомісяця

3.9. Спільно з КМСД УМВС України в області провести додаткові рейди по перевірці торгівельних закладів, барів, кафе щодо реалізації спиртних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

вересень-грудень 2010р.

3.10. Провести рейди щодо виявлення бездоглядних і безпритульних дітей, неповнолітніх, які займаються жебрацтвом, залучення батьками та іншими особами малолітніх до заняття жебрацтвом.

вересень-грудень 2010р.

3.11. Взяти під особистий контроль стан взаємоінформування між підрозділами кримінальної міліції у справах дітей, службами у справах дітей управліннями та відділами освіти про дітей, які скоїли злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво, жебракування та не навчаються.

постійно

3.12. Спільно з КМСД УМВС України в області, відділами у справах молоді та спорту, освіти, ЦСССДМ здійснювати контроль за утриманням і вихованням дітей в сім’ях, де батьки притягувались до кримінальної відповідальності за неналежний їх догляд та вживати заходів щодо захисту прав та інтересів дітей.

постійно

3.15. Систематично здійснювати контроль за дотриманням чинного законодавства щодо захисту прав та інтересів дітей, які працюють.

постійно

3.16. Взяти під особистий контроль питання дотримання прав та інтересів дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях опікунів, піклувальників.

постійно

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА