друкувати


У 7 сільрадах Івано-Франківщини відбулися позачергові вибори сільських голів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-22 10:15:45

У семи сільських радах Івано-Франківської області у неділю, 20 червня, відбулися позачергові вибори сільських голів.

Більше половини виборців Дубовецької сільської ради Галицького району віддали свої голоси за директора ПП «Світязь» Коржака Михайла Богдановича, 1969 року народження, освіта вища.

У Торговиці Городенківського району свого попередника змінив секретар сільської ради Стефанюк Микола Васильович, 1961 року народження, за фахом інженер-будівельник.

Виборці Пилипів і Кропивища Коломийського району віддали перевагу Петріву Василеві Васильовичу, 1961 року народження, тимчасово не працюючому, зате професійно підготовленому, оскільки вже був лідером цієї громади в попередні роки.

Новичківським сільським головою (Долинський район) за результатами виборів стала секретар сільради Шеремета Галина Михайлівна, 1961 року народження, освіта вища.

Стримбівська громада Надвірнянського району найпереконливіше проголосувала за Штогрина Василя Михайловича, 1951 року народження, теж тимчасово не працюючого, освіта вища.

В Марківцях Тисменицького району перемога дісталася підприємцеві Костюку Богданові Васильовичу, 1950 року народження, освіта середня спеціальна.

І нарешті в Чернієві цього ж району сільським головою став секретар сільради Федоришин Микола Михайлович, 1972 року народження, за фахом учитель математики.

Можливо тому, що це були позачергові вибори, в усіх населених пунктах семи сільрад спостерігалася низька активність виборців — під 50 або 50 з лишком відсотків осіб, занесених до списків. і претендентів на посаду сільських голів було небагато, за винятком Марковецької сільської ради — тут їх число досягло аж 11.

Автор: Мирослав КІНДРАЧУК
Джерело: Газета "Галичина"