друкувати


Пиво рікою лилося, змагалися духові оркестри і оживали скульптури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-21 05:30:50

Свято пива, що пройшло в 20 червня в Івано-Франківську, привабило багато мешканців та гостей міста, які прийшли на Вічевий майдан, який перетворився цього дня на великий літній пивбар, навіть не злякавшись проливного дощу.


Власне пиво було тут лише одним з елементів святкування. На великій сцені один одного змінювали музичні духові колективи, такі як муніципальний духовий оркестр, саксофонічний квартет «Джаз-класік», завдяки яким перехожі могли милуватись кращими творами світових класиків. Трохи згодом розпочалося шоу живих скульптурних композицій. Його учасники – місцеві креативні ентузіасти та професійні актори – представили побут і дозвілля людей різних історичних епох. Тут були і далеке суворе середньовіччя, і шурхіт яскравих нарядів романтичного 19-го століття, і сьогодення з його розмаїттям смаків, і навіть погляд у майбутнє.

Князі, імператори, модниці, шинкарі, музики і прості обивателі. Їх застиглі «бронзові» та «срібні» фігури час від часу оживали, виконували певні дії, притаманні своїм персонажам, усміхались численним глядачам, пригощали одне одного пивом і знову завмирали, перетворюючись на безмовні символи своєї епохи.

Не зважаючи на те, що в багатьох країнах Заходу жива скульптура давно вже перетворилась на поширений вид вуличного мистецтва, для Івано-Франківська вона та ще й у такій кількості є рідкістю, а тому шоу викликало значний інтерес у мешканців обласного центру Прикарпаття.

Автор: Сергій БІЛИЙ