друкувати


Від Мирослава Бойка залежить, чи братиме участь Івано-Франківськ в Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-17 05:45:42

Участь обласного центру Прикарпаття у проведенні в Україні Чемпіонату Європи 2012 року в даний час залишається перед великим питанням.

Зі слів керівника Івано-Франківського відділення Національного олімпійського комітету Мирослава Карабіна, в пропозиції до Державної програми проведення чемпіонату місто було включено в якості тренувальної бази. Проте на даний час такі шанси є дуже малими. На заваді стала недорозвинута готельна інфраструктура міста. Зокрема, вимоги UEFA передбачають наявні в населених пунктах, що претендують на статус тренувальної бази, як мінімум, чотиризіркових готелів.

Таким чином, зі слів пана Карабіна, доля участі Івано-Франківська значною мірою залежить від директора фірми «Надія» - власника однойменного готелю в обласному центрі Мирослава Бойка. «Якщо пан Мирослав постарається, - зазначив місцевий очільник НОК, - шанси міста на участь в «Євро» збільшаться». Вирішення даного питання багато в чому залежить від керівників Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та Равіля Сафіуліна, приїзд яких в область очікується найближчим часом.

Як повідомив начальник управління фізичної культури і спорту Івано-Франківської ОДА Роман Вірастюк, включення Івано-Франківська до Державної програми підготовки до Чемпіонату Європи 2012 року дозволило б віднайти необхідні 54 мільйони гривень для закінчення реконструкції Івано-Франківського стадіону «Рух».

Автор: Сергій БІЛИЙ