друкувати


В Карпатах відбулися спортивно-туристичні змагання "Gorgany Race"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-16 05:14:43

В українських Карпатах відбулися пригодницькі спортивно-туристичні змагання "Gorgany Race" або "Ґорґанські перегони".

"Ґорґанські перегони" відбуваються на ділянці Карпатських гір, що вважається чи не найбільш дикою та безлюдною. Навики з орієнтування тут життєво необхідні.

Командам потрібно було подолати майже стокілометрову дистанцію (у класі «вело» — бл. 150 км) за тридцять годин та відмітитись у відповідних контрольних точках.

Цьогорічні змагання зібрали рекордну кількість учасників, 66 команд. На перегонах були представлені майже усі регіони України. Вперше змагалися також учасники з-за кордону.

Cтарт і кінцева точка перегонів знаходилися на мальовничій галявині з виглядом на г.Сивуля, поблизу с.Стара Гута (Івано-Франківська обл.).

Організатори цьогорічних перегонів розробили доволі складний маршрут. Командам неодноразово доводилося долати водні перешкоди.

Долати дистанцію учасникам змагань допомагали чудові краєвиди навколо і спілкування з місцевими жителями.

Велика частина шляху пролягала непролазними хащами, учасникам часто потрібно багато разів долати круті підйоми та спуски. Завдання ускладнювала також спекотна погода.

Команди, які прагнули показати хороший результат, продовжували долати дистанцію і вночі.

Учасники повинні були показати не лише свою силу та витривалість, але й технічні навики, які потрібні в горах.

Поряд з пропагандою здорового способу життя, організатори змагань "Gorgany Race" ставили перед собою ціль екологічної просвіти.

Джерело: BBC Ukrainian