друкувати


Прикарпаття очікує на делегацію польської молоді з Ополє

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-16 03:15:57

З 16 по 24 червня в області перебуватиме делегація з Ополє (Польща) в рамках проекту «Польща без упереджень – навчально-практичне турне для польської та української молоді». Під час перебування на прикарпатській землі польська молодь матиме змогу більше дізнатись про українські звичаї, традиції та побут.

Заплановано відвідати музей архітектури і побуту Прикарпаття та музей історії Галича, Національний заповідник «Давній Галич», музей Угрина Безгрішного, церкву Святого Духа та Пресвятої Богородиці у м.Рогатин, музеї «Писанка» та народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського у м.Коломия; спортивно-оздоровчий комплекс «Буковель»; водоспад «Пробій», заповідник та гуцульський базар у м.Яремче; музей І.Франка та М.Грушевського у с.Криворівня, історико-архітектурний заповідник «Скит Манявський». Також планується ознайомлення з роботою окремих закладів освіти.

Довідка: Даний проект започаткований ще у 2006 році за ініціативи Опольського воєводства Республіки Польща. Такий обмін делегаціями між польською та українською молоддю України і Польщі цього року відбувається вже вчетверте та сприяє зміцненню і продовженню двостороннього співробітництва в галузі освіти і партнерської співпраці між Україною та Польщею та збагаченню культури і національних традицій польського та українського народів.

Джерело: Управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА