друкувати


На Прикарпатті вручено чотири премії імені Марка Черемшини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-16 04:30:55

13 червня в музеї Марка Черемшини, що на Снятинщині, відбулось урочисте вручення премії імені Марка Черемшини цьогорічним лауреатам.

В урочистостях взяли участь: Євген Баран – голова обласної спілки письменників України (м.Івано-Франківськ), Теофіл Виниград – краєзнавець, генерал-майор українського реєстрового козацтва, лауреат премії імені Марка Черемшини (м.Івано-Франківськ), Володимир Никифорук – краєзнавець, редактор альманаху «Ямгорів» (м.Городенка), позаштатний кореспондент «Голосу України» - Людмила Стражник, Йосип Палятинський – автор 4-х книг, член регіональної спілки письменників Лауреат премії ім.м.Черемшини (м.Кіцмань), делегація із Косівщини в сладі 10 осіб, директори музеїв району, лауреати премії попередніх років.

З вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови районної державної адміністрації Степан Максим’юк та голова районної ради Іван Угрин.

Цьогорічними лауреатами премії імені Марка Черемшини стали:

- у номінації «ЛІТЕРАТУРА, НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА РОБОТА»:

Андрій Королько, історик-науковець – за активну участь у проведенні науково-теоретичних конференцій до 100-річчя ратуші та 850-річчя Снятина, організацію матеріалів та видання книги «Покуття». Історико-етнографічний нарис, підготовку книги «Заболотів і околиці».

Марія Равшер, філолог, мешканка с. Кобаки – за видання книжки «Здвиженський храм», дослідницьку роботу про життя і творчість Марка Черемшини, активну громадську роботу серед молоді.

- у номінації «КРАЄЗНАВЧА РОБОТА, ПРОСВІТНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ»:

Роман Ризюк, педагог – за зібрання документів і експонатів та організацію Народного музею с. Іллінці, активну просвітницьку діяльність.

- у номінації «ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО»:

Володимир Попадюк, вчитель образотворчого мистецтва – за високу виконавську і професійну майстерність, прищеплення молоді художніх навиків, ілюстрування місцевих книжкових видань.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА