друкувати


Шухер: падають карнизи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-15 04:45:14

Зі старих будівель центральної частини Івано-Франківська починають осипатися елементи оздоблення.

Звична з дитинства порада «дивись під ноги» вже не спрацьовує на старих вулицях центральної частини обласного центру Прикарпаття, оскільки небезпека травмуватись, як виявилось, підстерігає мешканців і гостей міста не тільки на поганих дорогих і розбитих тротуарах. Приклад цьому: справжнє бомбардування цементними брилами, яке довелося пережити городянам цими вихідними. «12 червня о 21.20 годин, - розповідає начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, - від будинку № 13 по вулиці Січових Стрільців відлетіли елементи оздоблення фасаду. В свою чергу, від фасаду будинку № 7 по вулиці Гетьмана Мазепи відлетів карниз»

Не виключено, що каталізатором руйнування фасадів стала волога від дощів, яких у надлишку випало протягом останніх кількох тижнів. Зауважимо, що обидва будинки розташовані на центральних і досить велелюдних вулицях Івано-Франківська. Крім того, частини карнизу однієї з будівель впали на «маркізу» літнього майданчика одного з закладів громадського харчування, розташованого в цьому ж будинку. На щастя, ніхто не постраждав.

В зв’язку із зазначеним, керівництво місто доручило комунальним службам примусити власників усіх старих будівель міста додатково перевірити стан їх фасадів та закріплення елементів їх оздоблення.

Автор: Сергій БІЛИЙ