друкувати


14 червня львів'яни вшановують пам'ять полковника Євгена Коновальця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-14 04:15:55

14 червня у Львові відбудеться святкове дійство на честь вшанування пам'яті голови проводу ОУН Євгена Коновальця, іменем якого названа вулиця.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Свято розпочнеться урочистою ходою представників громадських організацій, політичних партій та рухів, учнів навчальних закладів та мешканців району о 14.00 від початку вул. Євгена Коновальця (сквер біля вул.Японської).

Продовження свята біля готелю "Турист" (вул.Євгена Коновальця, 103), де буде урочистий концерт.

Нагадаємо, 12–14 червня цього року молодіжні громадські організації Львівської області проводять Молодіжний фестиваль "Зашків – 2010".

Захід проходить в межах святкування Дня молоді та приурочений до 119-ої річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця.

Фестиваль має на меті виховання української молоді в дусі національних традицій, духовності та патріотизму, формування свідомої громадянської позиції, створення умов для самореалізації молоді, заохочує до налагодження дружніх відносин між молодіжними лідерами з усіх областей України, повідомили організатори.

Фестиваль проходитиме у формі наметового містечка на березі мальовничого озера в селі Зашків Жовківського району Львівської області.

Довідка. Євген Коновалець народився 14 червня 1891 року.
Полковник Армії УНР, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927 року). З грудня 1922 року жив в еміграції у Чехословаччині, Німеччині, Швейцарії та Італії.

Коновалець загинув 23 травня 1938 року у Роттердамі (Голландія) в результаті теракту, організованого НКВД. Вбивство виконав співробітник НКВД Павло Судоплатов.

Похований Коновалець на кладовищі Кросвейк у Роттердамі.

Джерело: ТСН.ua