друкувати


"Нехай валяться мури" - вирішили в Євросоюзі і профінансували однойменний проект

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-12 04:00:54

"Нехай валяться мури" - вирішили в Євросоюзі і профінансували однойменний проект. Його мета - подолати стереотипи, які існують у відносинах сусідніх країн.

В рамках реалізації до Івано-Франківська завітала група польських студентів з різних вузів та міст. Разом з ними навчається й чимало українців. Серед них - координатор проекту від української сторони Керезь Андрій. Іванофранківець зізнається - вперше вирушав до Польщі з острахом. Побоювались, розповідає Андрій, і за реакцію поляків, які вперше потрапили в Україну.

Однак місцеві дороги, транспортні негаразди та інфраструктура загалом гостей не відлякала. Адже приїхали сюди на власні очі пересвідчитись у значно важливіших речах. Контактували з місцевими медіа, розповідає координаторка проекту від західних сусідів, а також відвідали в обласному центрі польську спецшколу. Обмін досвідом та взаємодія молоді задля подолання суспільних негараздів - ось мета проекту "Нехай валяться мури". В його рамках гостям влаштували ще й зустріч з тими, ким пишається не лише Станіславів, але й уся країна - відомими митцями та літераторами.

Джерело: Радіо «Західний полюс»