друкувати


Долинські міліціонери розкрили таємницю зникнення декоративних туй

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-11 11:04:50

У ніч з п’ятниці на суботу один з добових нарядів підрозділу Державної служби охорони у місті Долині, що на Івано-Франківщині, ніс службу відповідно до своїх завдань з охорони об’єктів.

Близько четвертої години ночі міліціонери звернули увагу на надто пізнього або ж дуже раннього перехожого. Помітивши міліцейський автомобіль, чоловік миттєво змінив напрямок руху. І не було б у тому нічого дивного, якби не та обставина, що на плечах невідомець ніс мішок. Один з міліціонерів пішов навперейми чоловікові і перепитав, що він робить у такий пізній час, а тим паче з клунком. Як надалі з’ясувалося, 53-річний долинянин не вперше вештається містом саме нічної пори. Віднедавна він унадився на територію різних підприємств та організацій, викопуючи невеликі саджанці туї. Цієї ночі зловмисник викрав два саджанці, а також два вазони з лимонним деревом з території дитячого садочка.

Як уже встановлено, зникнення таких же 8 саджанців з-під житлового будинку на вулиці Обліски, двох деревець з-під лікарні, а також з площі біля пам’ятника – справа одних і тих же рук. За інформацією з Долинського райвідділу міліції, на сьогодні з’ясовано причетність затриманого до вчинення щонайменше 9 крадіжок саджанців. Усі злочини скоєні з корисливою метою. Річ у тому, що мешканець Долини цілеспрямовано шукав по місту молоді насадження дерев туї, оскільки мав кому їх продати. Декоративними деревцями цікавився один з мешканців сусідньої області. Приїжджий підприємець майже за безцінь скуповував саджанці, натомість перепродував їх утричі-вчетверо дорожче. Після затримання нічного злодія у місті припинилися крадіжки саджанців.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області