друкувати


Прикарпаття: На Тлумаччині запрацювало гіпсове родовище

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-11 11:15:19

10 червня на території Хотимирської сільської ради, поблизу урочища «Цовдри», що на Тлумаччині, відбулося символічне підняття першого ковша з копальні, яке ознаменувало відкриття кар’єру по видобуванню гіпсів.

На відкриття кар’єру завітали: заступник голови обласної ради Остап Дзеса, депутат обласної ради Дмитро Гринишин, голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів, голова районної ради Анатолій Поліщук, консультант фірми "Сент-Гобен" Роман Міцкевич, представники обласного управління земельних ресурсів, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації та відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, сільський голова села Хотимир Дмитро Капуляк, представники обласного радіо та телеканалу "Галичина", громада села Хотимир. До освячення кар’єру по видобутку гіпсу запрошені отці-декани Василь Стадник та Павло Дутчак.

Приватне підприємство «Троянські гіпси», дочірнє підприємство «Сен-Гобен будівельна продукція Україна», буде займатися розробкою Троянського родовища гіпсу на території не лише Хотимирської сільської ради. Договори оренди для розробки родовища ПП «Троянські гіпси» укладено також з сільськими радами сіл Грушка, Озеряни, Пужники.

Довідка: На території Хотимирської сільської ради є величезні запаси гіпсів, з перспективою на 60 років видобутку. На даний час уже розроблено екологічні карти, отримано ліцензію та проведено геологорозвідувальні роботи, затверджено запаси корисних копалин.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА