друкувати


Відзначено кращі будинкові комітети Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-11 05:00:10

4 тисячі гривень – таким став приз поряд з грамотою Івано-Франківського міськвиконкому за перемогу в конкурсі-огляді на кращий будинковий комітет, результати якого було оголошено сьогодні.

Конкурс було започатковано рішенням міського виконавчого комітету в вересні 2006 року, з метою стимулювання самоорганізації мешканців міста, активної їх участь у вирішенні нагальних проблем житлово-комунального господарства міста та піклуванні про його благоустрій.

«У нас досі існує багато проблемних питань, – відзначив Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус під час церемонії нагородження переможців конкурсу, – не все йде добре, але процес іде. Здавалося б: криза, можна махнути рукою, але під лежачий камінь вода не тече. Це правильний підхід, коли є самоорганізація населення, бажання щось робити, не чекати, коли зроблять інші. Таким треба робити преференції».

Цього року переможцем конкурсу став будинковий комітет по вул. Вовчинецькій, 198Б, під керівництвом Ольги Бачинської. Члени комітету провели значну роботу з озеленення прибудинкової території, приведення її в належний санітарний стан, обладнали дитячий майданчик, провели ремонти під’їздів та підвальних розгалужень. За свою активну позицію мешканці будинку вже були удостоєні звання кращого будинкового комітету в 2007 році. Цього року, зі слів пані Бачинської, премію в 4 тисячі гривень за перемогу в конкурсі вони мають намір витратити на придбання газонокосарки, що дасть можливість ретельніше дбати про благоустрій прибудинкової території.

Поряд з цим, грамотами Івано-Франківського міськвиконкому та грошовими преміями були відзначені будинкові комітети по вул. Миколайчика, 11 (голова – Ольга Ровенко), вул. Надвірнянська, 30 (Галина Бабіченко) та Гетьмана Дорошенка, 28 (Олександр Кравець), які отримали гроші в сумі відповідно 3000, 2500 та 1500 гривень.

Одночасно премії 3500 та 1500 гривень були вручені кращим в місті територіальним комітетам відповідно «Пасічна» (голова – Юрій Фейчук) і «Опришівці» (Василь Ревчук).

Автор: Сергій БІЛИЙ