друкувати


Коломийському ТОВ «АБО-МІКС» виповнилося 5 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-09 01:45:01

Заступник голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Василь Брус взяв участь в урочистих зборах з нагоди 5-річчя ТОВ «АБО-МІКС», угорського підприємства з виробництва борошномельно-круп»яної та комбікормової промисловості, що в місті Коломиї. Сума інвестицій – більше 2 млн дол США (Угорщина і Румунія). Потужність підприємства - 6,5-7 тис. тонн комбікормів в місяць.

Одне з найбільших не лише на Прикарпатті, а й в західному регіоні України підприємство з виробництва кормів для тварин, яким є ТОВ «АБО-МІКС», засноване у червні 2005 року на базі колишнього комбінату хлібопродуктів з метою забезпечення тваринницької галузі високоякісними концентратами та гранульованими кормами з місцевої сировини.

ТОВ «АБО-МІКС» є учасником холдингової групи Сабольч Габона,(Угорщина). Тут передбачено випуск продукції в найрізноманітнішій розфасовці.

За словами Василя Бруса, це підприємство «для прикладу іншим працює стабільно, є рентабельним, своєчасно сплачує податки і місцеві збори. Заборгованості із заробітної плати немає».

Зокрема, у 2009 році ТОВ «АБО-МІКС» виготовило 45,2 тис. тонн комбікормів, що складає 32% загальнообласного обсягу. У 2010 році тут розпочато будівництво пункту для розгрузки автомашин (кошторисна вартість 1 млн грн).

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА