друкувати


Фахівці не можуть з’ясувати причину вчорашнього вибуху в Івано-Франківську?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-08 04:45:43

Досі не виявлено джерело витоку газу, що став причиною позавчорашнього вибуху в підземних комунікаціях по вул. Хіміків в обласному центрі Прикарпаття.

Як повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін, в зазначеному районі були проведені розкопки, в ході яких фахівці обстежили газопровод по всій довжині до врізки в будинок, проте жодного пориву і витоку газу виявлено не було.

З метою з’ясування причин вибуху, встановлення походження вибухової суміші, експертами газової лабораторії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу було відібрано проби повітря, котрі в даний час перебувають на дослідженні. Щогодини проводиться моніторинг загазованості в колодязях фахівцями Головного управління МНС.

Наразі тривають відновлювальні роботи. Вчора було відновлено підключення будинку до електропостачання та відновлено подачу газу в 5 будинкових стояків. Газопостачання значної частини квартир відновлено не було через відсутність жителів у помешканнях.

Автор: Сергій БІЛИЙ