друкувати


Якщо розважальний заклад матиме репутацію «розсадника» наркоманії, то його варто закрити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-08 03:35:23

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію поширенню наркоманії, працівники міліції дедалі частіше констатують факт обігу наркотиків серед завсідників нічних дискотек в Івано-Франківську.

У ніч на суботу правоохоронці зафіксували непоодинокі випадки вживання наркотичних засобів молодими особами, які відпочивали в одному з відомих і начебто респектабельних розважальних комплексів. У багатьох випадках міліціонери вилучали наркотичні засоби в осіб, що приїздили на дискотеку власними автомобілями. У так званої молоді безпосередньо в кишенях або салонах іномарок вилучено дози психотропної речовини амфетамін, наркотичну речовину екстракт канабісу, а також пристрої для викурювання наркотичних засобів. Щодо сімох затриманих молодиків віком від 19 до 29 років вирішується питання про порушення кримінальних справ за незаконне зберігання чи перевезення наркотичних засобів і психотропних речовин. До відома, кримінальним кодексом України за зберігання наркотиків без мети збуту передбачено покарання у вигляді обмеження волі на термін до трьох років або позбавлення волі на такий же термін.

Водночас міліція звертає увагу власників та адміністрації розважальних закладів на те, що в разі виявлення фактів збування наркотиків у місцях проведення дискотек постане питання про застосування суворих санкцій щодо порушників антинаркоманійного законодавства. Іншими словами, якщо розважальний заклад матиме репутацію «розсадника» наркоманії, то його варто закрити.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області