друкувати


Новий керівник прикарпатських адвокатів відмовився від зарплати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 09:15:09

Збори обласної колегії адвокатів, що відбулися 4 червня в залі засідань Івано-Франківської обласної ради засвідчили невтішний стан справ у вказаному об’єднанні юристів.

Голова зборів Іван Магас забагав від присутніх, яких назбиралось ледь більше, ніж половина від загальної кількості зареєстрованих членів (67 осіб із 130), власного звільнення від виконання обов’язків керманича прикарпатських адвокатів. Натомість майже одноголосно головою було обрано Степана Квочака, який зауважив, що його попереднику практично нічого було сказати в порядку звіту за останні чотири роки функціонування колегії. Втім, зі слів пана Квочака, вини І.Магаса в тому нема, оскільки при сучасному розмірі щомісячних членських внесків в 10 гривень фінансове становище колегії є дуже плачевним. «Що таке 10 гривень, - зазначив новий голова, - пачка «Мальборо» плюс гривня здачі…»

В зв’язку з цим, Степан Євгенович відмовився від передбаченої його посаді заробітної плати, оскільки, з його слів, це було б кощунством отримувати за роботу винагороду, коли зібраних від внесків коштів не вистачає навіть на те, щоб купити вінок, коли помирає адвокат.

Крім того, він закликав членів колегії готуватись до важчих часів. З його слів, сьогодні влада намагається запровадити механізми більш жорсткого адміністрування адвокатури. Першим кроком до цього, на його думку, є плани щодо введення обов’язкового проходження курсів підвищення кваліфікації при певних вищих навчальних закладах або школах адвокатської майстерності, вичерпний перелік яких буде затверджено Урядом. В разі відмови від проходження таких курсів адвокати змушені будуть знову складати кваліфікаційні іспити або ж будуть притягуватись до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Сергій БІЛИЙ