друкувати


Компанія Visa випустила новий тип платіжної банківської картки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-08 02:00:12

Компанія Visa випустила в Європі новий тип платіжної банківської картки, оснащений цифровою клавіатурою й восьмирозрядним дисплеєм. Дисплей служить для того, щоб висвічувати одноразовий код підтвердження, що дає клієнтам додатковий захист від шахрайських мережних транзакцій.

Крім того, картка оснащена спеціальним чипом, у якому міститься сигнатура чотиризначного пін-коду, унікальна для кожної картки. При кожному введенні PIN через банкомат або платіжний термінал відбувається звірка цифрової комбінації з даними на чипі.

При здійсненні платежів в онлайн Інтернет-магазинах часто вимагають лише номер картки, дату закінчення терміну її дії, ім'я власника й код CVV2. Всі ці дані є на самій картці й можуть бути легко зняті. Буквено-цифровий дисплей і клавіатура дають змогу захиститися від такої ситуації, оскільки під час транзакції від користувача буде потрібна додаткова авторизація.

При здійсненні платежу необхідно буде натиснути спеціальну кнопку, а потім ввести PIN. Якщо він виявиться правильним, картка згенерує одноразовий пароль, який потім потрібно буде ввести в додатковому полі онлайн-замовлення. "Термін життя" такого пароля буде дуже невеликим, і навіть у разі його компрометації скористатися комбінацією потрібно буде майже миттєво.

Можливі й інші схеми підтвердження дійсності платежу. Так, банківська установа може вислати користувачеві динамічно згенерований код, який йому буде потрібно ввести за допомогою клавіатури на картці. Якщо авторизація пройде успішно, значить, запит на проведення платежу був висланий саме банком власника картки. У цьому випадку він введе свій PIN і згенерує одноразовий пароль для зазначеної операції.

Раніше MasterCard Europe представив дебетову картку нового покоління з дисплеєм. На дисплеї власник картки може переглянути інформацію про залишок на рахунку, витрачений ліміт тощо. Для забезпечення захисту MasterCard залучив до роботи фахівців зі швейцарської компанії NagraID Security. Першим банком, що буде випускати "картку з дисплеєм" у рамках програми Maestro eCommerce, став турецький TEB, дочірній банк французького BNP Paribas. Випуск картки розпочнеться в липні по всій Туреччині. Згодом функції картки будуть розширюватися.

Джерело: ТСН.ua