друкувати


У військових льотчиків Івано-Франківського гарнізону – поповнення!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 10:15:25

Сорок новобранців з Івано-Франківська, Запоріжжя та Житомира, які проходять строкову військову службу в авіаційних частинах Івано-Франківського гарнізону склали присягу на вірність народу України.

- Всі ці юнаки пройшли ретельний відбір як у військкоматах, так і безпосередньо в наших частинах, - розповів заступник командира авіаційної бази з виховної роботи підполковник Юрій Мухін. – Під час проведення так званого «курсу молодого бійця» хлопців прискіпливо вивчали військові психологи. Для більш м’якого введення в стрій новоприбулих солдат в нашій частині були створені спеціальні умови. Зокрема, для них було виділено кращу казарму, дещо змінено розпорядок дня, зменшені фізичні навантаження. За той місяць, який юнаки перебувають в нашій частині всі вони зарекомендували себе з кращого боку, та увійти в ритм військового життя. Сподіваюсь, що упродовж всієї служби вони будуть так само сумлінними і відповідальними, як в перші дні.

З сьогоднішнього дня молодих солдат, які тепер стали повноправними військовослужбовцями буде розподілено по підрозділах де вони опановуватимуть всі тонкощі своїх нових військових спеціальностей. Загалом, у авіаційних частинах дислокованих на Прикарпатті проходить службу кілька сотень військовослужбовців строкової служби. З року в рік їх кількість поступово зменшується, адже їх заміняють військовослужбовці за контрактом. До речі Івано-Франківська область є однією з кращих в Збройних Силах України стосовно комплектування частин та підрозділів контрактниками.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України