друкувати


Гроші для Калуша очікуються в липні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-05 08:35:25

В Калуші все нормально. Так прокоментував ситуацію з вирішенням екологічних проблем міста хіміків губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

З його слів, на сьогоднішній день вже розроблена вся необхідна документація, підписані протоколи погодження в усіх зацікавлених міністерствах і відомствах, що є найголовнішим етапом, оскільки без чіткого плану і документації проведення будь-яких робіт неможливе, а виділення коштів рівноцінне їх закопуванню в землю.

Як наслідок, вже на першу декаду липня Державне казначейство планує перерахувати області грошовий транш в розмірі 86 мільйонів гривень для фінансування робіт з ліквідації негативних наслідків діяльності в Калуші калійного виробництва.

В той же час, це лише третина коштів, необхідних для вирішення екологічних проблем міста. Ще близько 200 мільйонів гривень потрібно для будівництва нового сучасного сховища гекса-хлор-бензолу замість діючого, яке не відповідає вимогам часу. В зв’язку з цим, зі слів пана Вишиванюка, він навіть просив Президента Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Миколу Азарова відкомандирувати до Калуша міністра фінансів, щоб той на власні очі побачив, для чого області потрібні такі величезні кошти.

Автор: Сергій БІЛИЙ