друкувати


Івано-франківські правоохоронці впіймали викрадача Євангелій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-03 05:00:19

Івано-франківські правоохоронці впіймали викрадача Євангелій. Кілька років поспіль, уже раніше засуджений за цей злочин чоловік, обкрадав храми Західної України.

Цікавили зловмисника виключно старовинні книги. Як правило зникали ось такі стародруки датовані ще 1680 роком. Впіймати спритника було дуже важко. адже він працював одинаком. За словами правоохоронців, подекуди по 50 чоловік вичікували в засідках поблизу церков області. Чергова крадіжка Євангелій трапилася на початку цього місяця.

Зловмисник обікрав церкву Петра і Павла в Галицькому районі. Там окрім цінних книг забрав і пожертви для дітей. Священикам ця подія додала чимало клопотів. Адже тривалий час,кажуть, підозрювали один одного у скоєнні такого злочину. Як з'ясувалося викрадач Євангелій уродженець Черкас, прописаний у Луганську , а проживає у Полтаві, саме туди і відправляв викрадені книги. Далі раритети мандрували до Харкова. Там у крамниці бізнесмена - антиквара і збував священні реліквії. На диво досить дешево - 8 - 10.000 гривень за книгу. Кажуть чоловік був причетний до сатанізму, тому спеціалізувався виключно на таких справах. Франківським правоохоронцям вдалося повернути 12 Євангелій та 8 старовинних ікони. Деякі з церковних книг ще потрібно ідентифікувати, тобто встановити місце, звідки вони були викрадені.

Джерело: Радіо «Західний полюс»