друкувати


Кабінет міністрів звільнив заступника міністра екології Б.Преснера, затриманого при одержанні хабара

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 11:45:53

Кабінет міністрів звільнив заступника міністра екології Богдана Преснера, затриманого при одержанні хабара в 200 тисяч доларів. Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Вчора рішенням уряду він звільнений з посади за порушення присяги держслужбовця", - сказав він. "Потрібно визнати, що сталася серйозна кадрова помилка, за яку необхідно спитати з винних", - додав Азаров.

Він наголосив, що ні для кого не робитиметься поступок, незважаючи на політичну приналежність. "Політичних індульгенцій не буде", - пообіцяв Азаров.

Нагадаємо, у вівторок, 1 червня, стало відомо, що заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Богдан Преснер був затриманий при отриманні хабара в 200 тисяч доларів.

Урядовець вимагав хабар за призначення особи на посаду керівника обласного управління екології.

Пізніше Мінприроди пов'язало затримання із політичною діяльністю Преснера, зокрема із його прихильністю до Партії регіонів і діяльністю у Львівській області.

Крім того, спікер Володимир Литвин, за даними джерел, виступив із ініціативою щодо звільнення глави Мінприроди Віктора Бойка, призначеного за квотою фракції керівника ВР.

Джерело: ТСН.ua