друкувати


Коломийський драматичний театр взяв участь у ХІ Міжнародному фестивалі "Етно-Діа-Сфера"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 01:00:34

Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І. Озаркевича взяв участь у ХІ Міжнародному фестивалі етнічних театрів національних меншин України, країн СНД та Карпатського єврорегіону "Етно-Діа-Сфера", який відбувся у Мукачево Закарпатської області.

Наші земляки представили на суд глядацької аудиторії комедію "Фараони" О. Коломійця (режисер-постановник — народний артист України О. Мосійчук). Служителі Коломийської мельпомени вже вчетверте були учасниками фестивалю. У попередні приїзди театралам Мукачево було презентовано роботи, що є гордістю театру: містерія "Гуцульський рік" Г. Хоткевича, містерія "Вій" М. Гоголя, комедія "Нелегалка" А. Крима.

Мукачівський міський голова високо оцінив творчість Коломийського театру та вручив його директору і художньому керівнику, заслуженому артисту України Дмитру Чибораку диплом лауреатів фестивалю і запросив прийняти участь у наступному ХІІ фестивалі, який планується до проведення в 2011 році. До речі, міський голова Мукачева висловив побажання встановити побратимські відносини з Коломиєю.

У ці дні Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І. Озаркевича їде в Херсон для участі у наступному міжнародному театральному форумі  "Мельпомена Таврії"— найбільшому на Україні.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК