друкувати


В Коломиї відзначили Міжнародний день захисту дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 09:15:04

1 червня 2010 року в місті Коломиї відбулися масові заходи, присвячені відзначенню Міжнародного дня захисту дітей.

Цього року проходили, як традиційні акції, які організовуються уже впродовж декількох років: малюнок на асфальті, ігротека для дітей, таборування пластунів, караоке за участю композитора Степана Ткачука, вистава для дітей у Коломийському драмтеатрі, так і нові заходи: свято танцю для дітей у Народному домі.

Сьогодні вперше, в День захисту дітей, відбулася у Коломиї святкова хода учасників конкурсів від міської ратуші до музею «Писанка» де проходило урочисте відкриття. Учасників ходи зустрічав святковий дитячий оркестр з будинку дитячої творчості на базі Коломийської гімназії.

Відповідно до розпорядження міського голови від 26.05.2010 р. №102 були призначені відповідальні за проведення та організацію урочистостей. Координацію роботи здійснювала служба у справах дітей міської ради (І.Івахнюк).

У відкритті свята взяв участь міський голова Юрій Іванович Овчаренко, який привітав дітей та вручив подарунки дітям-сиротам дошкільного віку.

Особлива увага була приділена дітям пільгових категорій. На свято були запрошені діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими потребами, та, які мають статус постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Активну участь у проведенні свята взяли благодійний фонд «Крокус» (Л.Масевич), громадська організація «Діти Чорнобиля» (В.Познік) та ін. Біля піццерії «Сеньйор Помідор» гралися та малювали діти з громадської організації «Діти Чорнобиля», яким адміністрація закладу влаштувала солодкий стіл.

Обдаровані діти, які навчаються у художній школі, дитячих спортивних та музичних школах, мали можливість взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті та тему: «Ми майбутнє твоє, Коломиє», ігротеці та в конкурсі караоке. Для дітей, які займаються у гуртках будинку дитячої творчості було організовано виставку своїх робіт в музеї «Писанка». Виконавців кращих робіт відзначила грамотами начальник управління освіти М.Грицан.

Члени національної скаутської організації «Пласт» (Л.Машталер) провели таборування в сквері біля кінотеатру «Джерело» та організували теренові ігри.

Спонсором урочистостей виступили депутатська фракція Блоку Юлії Тимошенко у Коломийській міській раді та громадська організація «Молода Батьківщина».

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича присвятив Міжнародному дню захисту дітей дитячу казку «Дармоїди».

Особливою популярністю у дітей користувався конкурс караоке за участю поета та композитора Степана Ткачука.

В цей день не забули і про дітей, які виховуються у Коломийському будинку інтернаті на вул.Староміській. За ініціативою студентів Коломийського економіко-правового коледжу і безпосередньо директора коледжу Людмили Вікторівни Гарарук та низки меценатів, вдалося збудувати спортивний майданчик на території інтернату та зробити урочисте відкриття, в якому взяли участь міський голова Ю.Овчаренко та секретар міської ради І.Граділь.

Представники молодіжного центру (Р.Вістовський) провели для дітей спортивну ігротеку, в якій взяли участь понад 200 дітей.

Усе було зроблено для того, щоб влаштувати справжнє свято щасливого дитинства та здійснення дитячих мрій.

Днями, служба у справах дітей планує організувати поїздку дітей-сиріт та дітей з обмеженими можливостями на екскурсію у Тисовий заповідник.