друкувати


2-4 червня в Карпатському регіоні очікують дуже сильні дощі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 08:30:02

Гідрометеорологічний центр попереджає про погіршення погодних умов на території країни 2-4 червня. Про це йде мова в повідомленні МНС.

Згідно з повідомленням, 2-4 червня у зв'язку з переміщенням циклонів і активних атмосферних фронтів з південного заходу очікується ускладнення погодних умов: у західних областях місцями сильні дощі, в Карпатському регіоні дуже сильні; на більшій частині території грози, місцями град, при грозах шквали 15-22 м/с; вдень 3 червня в північній, центральній і південній частині в окремих населених пунктах сильні зливи і шквали 25 м/с.

2-3 червня в басейнах річок Прут, Сірет, Сян і Дністер (в межах Львівської і Івано-Франківської областей) очікується продовження підйому рівня води на 0,5-1,5 м; місцями вихід води на затон; при дуже сильних дощах можливо формування значного місцевого і схильного стоку, в горах - загроза формування селів.

Відзначимо, що МНС не виключає підняття води у річці Дунай до критичного рівня.

Про це заявив на прес-конференції міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

"Він (рівень води) може піднятися до критичного. Ми цього не виключаємо", - сказав він.

При цьому міністр уточнив, що остаточні прогнози щодо підняття рівня Дунаю можна буде зробити через п'ять-сім днів, коли буде отримана інформація від Угорщини та Румунії про кількість води, яка проходитиме територією цих країн.

"Тоді можна буде зробити аналіз і щось прогнозувати", - зазначив Шуфрич.

Також він зауважив, що Україна впоралась з наслідками нещодавньої повені у західних регіонах.

Джерело: ТСН.ua