друкувати


Водій однієї з військових частин здійснив наїзд на пішохода і зник з місця події

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-01 05:31:32

Водій на дорозі керує дуже складним і небезпечним пристроєм, яким є автомобіль, а тому ніхто і ніщо не можуть цілковито вберегти його від вчинення помилок, іноді навіть трагічних. Проте навряд чи є така сила, яка б могла звільнити водія від обов’язку виявляти на дорозі елементарну людяність.

Власне людяності, вочевидь, і забракло молодому військовослужбовцеві надстрокової служби – водію однієї з військових частин міста, який вранці 26 травня збив на Привокзальній площі Івано-Франківська жінку похилого віку. Невідомо, що керувало хлопцем після вчинення наїзду: страх перед покаранням (не секрет, що у військових в силу деяких об’єктивних обставин це почуття дещо сильніше розвинене, ніж у пересічних громадян) чи то елементарна розгубленість у критичній ситуації, проте водій з місця події зник. Більше того, він весь день приховував від усіх, включаючи командування частини, офіцерів Військової інспекції безпеки дорожнього руху і навіть товаришів по службі факт вчинення ним наїзду на пішохода, а пошкодження капота свого «уазика» - чималий шмат відбитої шпаклівки – мотивував вибриками буйних сусідів. Мовляв, шуміли – спати не давали, а коли їм зробили зауваження, один з них розлютився і чимдуж вдарив по капоту автомобіля. Звернімо увагу: сусіди, яких так оббрехав хлопець, – його колеги по службі у Збройних Силах.

Втім, не так вже й багато виявилось «уазиків» з військовими номерами в Івано-Франківську, тож вже до вечора того ж дня співробітники міліції, спільно зі своїми колегами з військової служби правопорядку встановили винуватця наїзду.

«В даний час, - повідомив співробітник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Тарас Грень, - справу розслідує військова прокуратура спільно з військовою службою правопорядку. Якщо слідство доведе вину військовослужбовця у вчиненому наїзді, його буде покарано згідно чинного законодавства, що буде наукою іншими потенційним порушникам у погонах».

За нашими даними, потерпіла залишилась живою, проте госпіталізована з численними переломами в області тазу та кінцівок.

Автор: Сергій БІЛИЙ