друкувати


1 червня на Прикарпатті стартує оздоровча кампанія 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-01 12:30:56

1 червня стартує оздоровча кампанія 2010 року. Саме в цей день 510 дітей з усіх районів та міст Івано-Франківщини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за рахунок коштів обласного бюджету, заїхали на І оздоровчі зміни в дитячі оздоровчі заклади області.

І зміна триватиме з 1 по 21 червня. А саме в:
- лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі», що в с.Слобода Коломийського району. Оздоровлюватиметься 100 дітей;
- дитячому оздоровчому комплексі «Перлина Придністров’я», що в с.Михальче Городенківського району. Оздоровлюватиметься 100 дітей;
- лікувально-оздоровчому комплексі «Карпатські зорі», що в м.Косів. Оздоровлюватиметься 110 дітей;
- лікувально-оздоровчому комплексі «Верховина», що у селищі Верховина. Оздоровлюватиметься 100 дітей.

Також цього ж дня 100 дітей направляються на оздоровчу зміну в позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Романтик», що у м.Скадовськ Херсонської області.

Крім того, 31 травня 2010 року на відпочинок та оздоровлення на V тематичну зміну «Приятелі дітей» до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м.Одеса) направлено 98 дітей. З них: 10 дітей - вихованці Тлумацької школи-інтернату, 50 дітей, які проживають на території міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району, що оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації відповідно до Указу Президента України від 10.02.2010 р. №145/2010 «Про оголошення територій міста Калуша та сіл Сівка-Калуська і Кропивник Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації» та 38 дітей соціально незахищених категорій.

А 1 червня на VI тематичну зміну «Артек» - назавжди!» до Міжнародного дитячого центру «Артек» (АР Крим) направлено 227 дітей, з них: 10 дітей-інвалідів, переможці обласного фестивалю «Повір у себе!», 18 дітей - учасники конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини», 100 дітей, які проживають на території міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району, що оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації та 99 дітей соціально незахищених категорій.

Загалом, у поточному році до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» направлено 1 168 дітей, з них 610 (510 – «Артек», 100 – «Молода гвардія») дітей, які проживають на території міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району, що оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації відповідно до Указу Президента України від 10.02.2010 р. №145/2010 «Про оголошення територій міста Калуша та сіл Сівка-Калуська і Кропивник Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації».

Потрібно зазначити, що для цих 610 дітей безоплатні путівки надані Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, а Міністерством транспорту та зв’язку України вирішено питання безкоштовного перевезення дітей цієї категорії, супроводжуючих їх осіб до місць оздоровлення та у зворотному напрямку.

Джерело: Управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА