друкувати


2 червня розпочинається цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-01 10:04:30

2 червня, тестуванням з української мови та літератури розпочинається цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання. Як зазначив директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, у суспільстві є дві інституції, до яких рівень довіри високий, близько 80 відсотків, — це Церква і ЗНО.

До уваги всіх абітурієнтів: нагадаю про деякі правила та обов’язкові елементи ЗНО-2010. При собі треба мати запрошення-перепустку, оригінал документа, що посвідчує особу (паспорт чи свідоцтво про народження), сертифікат ЗНО, отриманий під час реєстрації. Абітурієнта не допустять до складання тестування, якщо у нього не буде паспорта (свідоцтва

про народження) чи сертифіката ЗНО. «Обов’язково, щоб колір волосся та стрижка були ідентичними, як на фото», — зазначив Богдан Томенчук. Починається тестування, як і попередніх років, об 11.00, перепустка учасників тестування закінчується о 10.45. Важливо не спізнюватися, адже хвилина спізнення може коштувати року навчання у ВНЗ. Також слід дотримуватися дисципліни в аудиторії, персонал пунктів тестування жорстко стежитиме за дотриманням абітурієнтами процедури. «Допускаю наявність відеокамер у деяких пунктах тестування, про які буде попереджено», — наголосив Богдан Томенчук.

Не варто забувати, що ЗНО є реальним шансом стати студентом, тому нагадаємо абітурієнтам: будьте уважними, зосередженими, не забувайте про правила поведінки в аудиторіях тестування та сподівайтеся лише на власні мудрі голови.

Джерело: Газета "Галичина"