друкувати


В Івано-Франківську відзначено День Героїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-31 04:15:15

30 травня, остання неділя місяця, традиційно в м. Івано-Франківську відзначено урочистості з нагоди Дня Героя. В цей день на Вічевому майдані зібралися ветерани Української повстанської армії з усіх районів і міст Прикарпаття.


Єпископ Івано-Франківський УГКЦ Володимир (ВІЙТИШИН), декан Івано-Франківський митр. прот. Іван Репела, настоятель Катедрального Собору м. Івано-Франківська УГКЦ митр. прот. Юрій Новіцький, голова молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії прот. Віталій Дем’янець, духовенство УПЦ КП, представники міської та обласної влади, громадсько-молодіжні організації, ветерани УПА, поминальною молитвою вшанували пам'ять загиблих за Українську ідею.

Заходи розпочалися знаменним віче на Вічевому майдані міста, після якого урочистою колоною учасники вирушили до Меморіального скверу, де Єпископ очолив Панахиду за загиблими Героями.

Промову, яку виголосив Єпископ Івано-Франківський в рамках відзначення Дня Героїв стосувалася всіх Українців. Владика наголосив на гідності віддання пам’яті всім загиблим, які боролися за українську ідею та Батьківщину та закликав до збереження і передання наступним поколінням українського духу, як гідності кожного громадянина України.

На завершення заходів урочисто було положено вінки до хреста, як символ вшанування пам’яті наших предків – борців за Україну.

Автор: ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Єпархії
Джерело: Івано-Франківська Єпархія УГКЦ