друкувати


Міліція ініціює арешт водія, який після ДТП втік з місця пригоди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-31 12:30:01

27 травня близько 22.30 в селі Гвізд Надвірнянського району Івано-Франківщини від наїзду автомобіля трагічно загинув пішохід. Слідство з’ясовує обставини та причини дорожньо-транспортної пригоди. Проте перед цим міліцейським підрозділам довелося здійснювати розшукові заходи, адже водій автомобіля з місця пригоди втік.

Як встановлено, 53-річного місцевого мешканця виявили на дорозі через півгодини після дорожньо-транспортної пригоди. Можливо, якби потерпілому раніше була надана негайна лікарська допомога, то у нього б залишилися шанси вижити. Однак водій легковика волів не перейматися долею іншого учасника події.

На місці дорожньо-транспортної пригоди міліціонери виявили один фрагмент з машини, за яким встановили приблизну марку автомобіля. Надалі екіпажі дорожньо-патрульної служби ДАІ перевірили десятки транспортних засобів певної моделі щодо їх причетності до пригоди з трагічними наслідками.

На певному етапі розшукових заходів стало зрозуміло, що слід розшукувати «Жигулі» фіолетового кольору, причому зареєстрованих в іншій області. На світанку цей автомобіль, а також водія було затримано в місті Бережани Тернопільської області. У суді вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу щодо 50-річного жителя Тернопільщини. Міліція ініціює арешт водія, який після дорожньо-транспортної пригоди залишив напризволяще потерпілого і втік з місця пригоди. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 286 ч.2 Кримінального кодексу України.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області