друкувати


Івано-Франківські рятувальники знайшли трьох грибників, що заблукали в Ценжівському лісі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-27 05:07:32

На пошуки трьох молодиків, які надвечір 26 травня вирішили пошукати грибів у лісовому масиві поблизу села Ценжів, довелося піднімати особовий склад Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону. Про це повідомив сьогодні заступник командира загону Мирослав Яворський.

Зі слів пана Мирослава, це вже не перший випадок, коли в зазначеному лісі губляться люди. Зокрема, за останні два роки було зафіксовано вже чотири таких випадки. Справа в тому, що цей лісовий масив дуже захаращений заростями кустарників та іншої густої рослинності, що обмежує його прохідність і проглядність. До того ж там майже не функціонує стільниковий зв'язок, що ускладнює подачу сигналу про допомогу в разі виникнення небезпеки. Та й час хлопці обрали не найкращий – близько 17-ї години, коли сонце вже хилиться до заходу.

На початку хлопці самі намагались знайти вихід з хащів та згодом зрозуміли, що без сторонньої допомоги їм це не вдасться. На щастя горе-грибників їм таки вдалося знайти місце, де вони змогли зателефонувати родичам. Ті одразу виїхали на пошуки, проте, прошукали до пізнього вечора даремно.

Тільки близько першої години ночі родичі зниклих молодих людей наважились звернутись до рятувальників. Ті задіяли для пошуків усі можливі засоби: обладнані сиренами автомобілі, мегафони, сигнальні ракети і лише близько шостої ранку мандрівники-невдахи вийшли на рятувальний наряд.

Напевно, наступного разу хлопці сім разів подумають перш ніж вирушати надвечір до незнайомої лісової місцини.

Автор: Сергій БІЛИЙ