друкувати


У Львівському джаз-клубі гратиме «Chess acoustic music»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-28 12:30:37

Мистецьке об’єднання «Дзиґа» та «JazzClub.Lviv» представляють: 3 червня, четвер, в рамках «JazzClub.Lviv» у Арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, «Дзиґа» 2-ий поверх ) відбудеться концерт акустичного джазового проекту «Chess» із Рівного з програмою «Mini Mini».

Акустик-JAZZ-проект «Chess acoustic music» використовує елементи української традиційної музики, єврейського та балканського фолку, на яких будує свої імпровізації.

Вхід для членів клубу безкоштовний, квитки – 50 грн.

Склад:

Андрій Сачева - скрипка

Олександр Покотилюк - гітара

Андрій Ляшук - кавал, дудук, флейта, сопілка

Рома Сумко - перкусія

«CHESS. Гра, де кожна фігура виконує свою унікальну роль. Імпровізована партія складає хід думок в єдиний інтуїтивний потік. Звуки скрипки та гітари резонують зі слухачем, поринаючи разом з ним у містичну гармонію неймовірної краси нічного зоряного неба. Кожен діалог - це пошук золотої рівноваги, спроба почути шепіт зірок.»

Дещо про гурт: Почали грати 2007 року. Збиралися в компаніях музикантів, влаштовували джеми. Пізніше вирішили провести ряд різноманітних перформансів під супровід музичних імпровізацій. Напрацювавши власний концертний матеріал, восени того ж 2007 року відіграли свій перший повноцінний концерт і тоді ж виникла назва дуету «Chess» . У 2008 році активно гастролювали Західною Україною. Виступали в арт-клубах, на музичних фестивалях, в театрах, робили власний музичний супровід до вистав, проводили музичні експериментальні перформанси на відкриття різних виставок. 2009 року почали записувати свій дебютний альбом, в який увійшли ті твори, що викристалізувались в період активних імпровізацій та експерименту. 2010 рік почався для «Chess» завершенням роботи над диском.