друкувати


23 травня в Івано-Франківську відкрили новий центральний автовокзал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-25 05:30:37

Минулої суботи в Івано-Франківську відкрили та освятили збудоване два роки тому приміщення центрального автовокзалу, що по вулиці Деповській. Досі центральний автовокзал знаходився у приміщенні залізничного вокзалу, що у віданні Івано-Франківської дирекції «Львівської залізниці».

У церемонії відкриття просторого сучасного автовокзалу, 400 кв.м, взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Плавюк. За його словами, 90% коштів у відбудову комфортабельного приміщення автовокзалу вкладено приватним інвестором, 7% – міськими та обласним бюджетами, решту – ВАТ «Опас», яке взяло це приміщення в оренду з перспективою викупу.

Василь Плавюк вручив Почесні грамоти голови ОДА – будівельнику, столяру, виконробу. Серед нагороджених – і директор Івано-Франківської дирекції «Львівської залізниці» Сергій Пугач та перший заступник івано-франківського міського голови Зіновій Фітель.

Як зазначив керівник ВАТ «Опас» Зеновій Запухляк, довгоочікуване відкриття центрального автовокзалу прискорив зі своїм приходом на посаду голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, з ініцативи якого між інвестором, орендарем і владою «знайдено консенсус щодо майнових спорів». За його словами, проектний кошторис автовокзалу, у цінах 2000 року, 3 млн грн.

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус сказав про те, що новий автовокзал «хоча б частково розвантажить» перенасичену транспортом привокзальну площу , проте «в перспективі треба думати про будівництво центрального автовокзалу на околиці міста».

Довідка: З нового центрального автовокзалу щодня відправлятимуться «у щасливу дорогу» до 500 міжнародних та міжміських автобусів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА