друкувати


В Івано-Франківськ завітає «Білоруська весна»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-22 04:00:35

В рамках фестивалю сучасної нецензурованої білоруської літератури «Білоруська весна», що проходить в різних містах України з 10 по 22 травня, літератори з Республіки Білорусь поет, перекладач філолог Андрей Хадановіч та прозаїк Барис Пятровіч 22 травня презентуватимуть в книгарні «Є», що в Івано-Франківську, «Білоруську поличку» – серію неперекладних творів та збірок сучасних білоруських літераторів.

А. Хадановіч відомий у себе на батьківщині та за її межами поетичними творами, що відрізняється багатством та різноманіттям мови, стилістичними експериментами, в яких досягнення західноєвропейської книжної поезії сполучаються з елементами «нижчої» культури (рок, реп, міське просторіччя).

Б.Пятровіч є автором книг прози «Лови» (1992), «Сон між почвар», «Щастю бути», «Життя не страшне: фрески» (2008), для яких, за твердженням критиків, характерна багата лексика, захований між рядками інтелектуалізм, делікатність та стриманість письма. Письменник однаково вдало та професійно працює в реалістичній, модерновій і навіть постмодерновій естетиці.

Подібні заходи відбуваються в рамках фестивалю «Білоруська весна» також у Києві, Львові та Харкові, де участь в них беруть відомі білоруські майстри художнього слова Зьміцер Вішнёў, Уладзімер Арлов, Андрей Хадановіч, Марийка Мартисевіч, Віктар Жибуль, Віталь Рыжкоў, Сяргей Прылуцкі та Павел Касьцюкевіч.

Автор: Сергій БІЛИЙ