друкувати


У Коломиї австрійці планують збудувати сучасний деревообробний комплекс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-21 02:15:13

19 травня перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Плавюк провів зустріч з власником австрійської фірми «Хольціндустрі Швайгофер ГмбХ», що є світовим лідером з переробки деревини, Геральдом Швайгофером.

Обговорено питання щодо налагодження довготривалої співпраці та будівництва у місті Коломиї деревообробного комплексу, вартістю 100 млн євро.

Майбутніх інвесторів з Австрії цікавила вартість робіт з відновлення під'їзної залізничної колії з під»єднанням її до загальної мережі залізничних доріг; якими є процедури щодо працевлаштування австрійських та румунських фахівців, котрі впроваджуватимуть нові технології виробництва, і процедура отримання дозволу на розробку гравію з річки чи щебеню з кар'єру, а також : де знаходиться найближча трансформаторна станція; як відбувається відшкодування ПДВ; чи існує ввізне мито для виробничого обладнання; якою є доля двох переходів на кордоні з Румунією для вантажного автотранспорту в районі населених пунктів Ульма та Вікову де Сус тощо.

Учасниками цієї офіційної зустрічі були також начальник ДПА в області Віктор Рахміль, перший заступник начальника обласної митниці Ярослав Зіняк, представники профільних управлінь ОДА.

Учора учасники зустрічі побували у Коломиї, зустрілися з міським головою Юрієм Овчаренком, і спільно оглянули земельну ділянку, 30 га, яку «можна буде викупити» для будівництва майбутнього деревообробного комплексу.

Напрацьовано план наступних кроків співпраці Івано-Франківщини з австрійською фірмою «Хольціндустрі Швайгофер ГмбХ» .

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА