друкувати


На Прикарпатті працюватиме 588 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 06:45:13

Влада Івано-Франківщини планує «охопити» літнім оздоровленням 50% дітей віком від 7 до 17 років, 100% оздоровити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і «забезпечити оздоровлення» 70% дітей із малозабезпечених сімей краю. Для цього «буде залучено» з різних джерел фінансування 17 млн грн. Літня оздоровча кампанія стартує традиційно 1 червня.

Про це йшлося 18 травня на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю, що відбулося під головування Михайла Вишиванюка.

Як зазначив у своєму виступі начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Ростислав Заремба, за результатами перевірок, лише 11 оздоровчих закладів Прикарпаття готові прийняти дітей на літній відпочинок. Решту «колись працюючих» дитячих оздоровчих закладів області потребують капітальної реконструкції та відновлення.

Окрім стаціонарних таборів, в області працюватиме 588 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей та 45 наметових і інших таборів.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк дав доручення - віднайти 350 тис. грн в обласному та місцевому бюджетах для того, щоб діти та студенти - вихователі таборів змогли безкоштовно пройти необхідне медичне обстеження.

Оздоровча кампанія в області проводиться відповідно до обласної програми з відпочинку дітей на 2010-2012 роки, затвердженої сесією облради 15 березня цього року.

Довідка. За даними Головного управління статистики в області, кількість дітей в області віком від 7 до 17 років становить 188 142 особи.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА