друкувати


Міносвіти пообіцяло первірити фізичний стан усіх школярів через смерть учня на уроці фізкультури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 05:15:07

Міністерство освіти та науки планує провести обстеження стану фізичного здоров'я всіх українських школярів. Про це заявив глава МОН Дмитро Табачник.

За його словами, це пов'язано зі збільшенням нещасних випадків на уроках фізкультури. Нагадаємо, 14 травня в селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одеської області на уроці фізкультури помер 15-річний учень 9-го класу.

"Плануємо провести 100% обстеження школярів перед початком навчального року. Завести медичну картку на кожного школяра і після цього планувати індивідуальні заняття фізкультурою. Тобто, основний контингент школярів безумовно має мати 3-4 заняття як мінімум на тиждень, ті, хто має вади з точку зору здоров'я, мають просто бути звільнені", - сказав із цього приводу міністр.

За словами Табачника, збільшення нещасних випадків на уроках фізкультури має кілька чинників. Зокрема, Кабінетом міністрів у 2008 році було передбачено, що у кожній школі буде лікар, але за відсутності фінансування цього не було зроблено. На такі дії, за підрахунками міністра, потрібно було близько 40 мільйонів гривень, які не були передбачені в бюджеті.

Нагадаємо, лікарі поки не з'ясували причин смерті школяра з Одещини, який помер на фізкультурі, граючи у футбол.

Від початку поточного року це був перший випадок смерті на фізкультурі. Разом із тим, у 2008 році на цих уроках померли семеро школярів, а в цілому за останні роки - більше 13-ти.

Після цього було полегшено шкільні фізкультурні тести. Зокрема, Міносвіти ввело мораторій на кроси та знизило пороги нормативів, у тому числі, на підтягування.

Джерело: ТСН.ua