друкувати


Столицю Прикарпаття перетворять на "місто квітів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 03:45:58

Столицю Прикарпаття перетворять на "місто квітів". Сьогодні стартує конкурс під такою назвою. Триватиме він аж до вересня. Зареєструватися, аби прийняти участь у ньому, може кожен бажаючий з 1 червня до 20 серпня.

Подаруй Франківську квітку! - ось гасло естетичного змагання мешканців краю, які наввипередки озеленюватимуть балкони та зовнішні підвіконня власних осель та офісів. Громаду міста, вважає заступниця мера, конкурс згуртує, а самому Івано-Франківську надасть неповторної аури. Якщо у минулих століттях архітектура будівель передбачала їх зовнішню оздобу зеленню, зараз, констатують організатори конкурсу, проектанти цю деталь екстер'єру ігнорують.

Повернення забутих традицій не лише надасть місту ошатного європейського вигляду, але й посприяє його екології. Переможцям незвичайного змагання підготували призи - ноутбук, цифровий фотоапарат та парний абонемент на відвідування кінотеатру. І це ще далеко не все. Журі, до якого увійдуть організатори "Міста квітів" та його партнери, сформує власні критерії відбору. Головними будуть безпечність живих прикрас балконів і підвіконь, та звісно ж, оригінальність.

Джерело: Радіо «Західний полюс»