друкувати


На Прикарпатті нараховується 34 атракціони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 03:30:09

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки готовності суб’єктів господарювання, власників атракціонної техніки щодо її безпечної експлуатації у весняно-літній період 2010 року.

В цілому на Прикарпатті нараховується 34 атракціони, з них - 16 пересувних, в містах Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Снятин, Бурштин. Карпатським експертно-технічним центром здійснені їх технічні огляди та обстеження і згідно висновків фахівців 5 атракціонів підлягають демонтажу.

У ході перевірок виявлено майже 20 характерних порушень, а саме: немає наглядової інформації для відвідувачів атракціонів, зокрема, правил користування ними, у зв’язку з відсутністю необхідного персоналу допускається обслуговування двох атракціонів одним оператором (контролером), які в переважній більшості не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Крім цього, не завершено роботи щодо антикорозійного покриття атракціонів, не завжди дверцята шаф з електрообладнанням закриті на замок, а їх кабелі живлення не захищені від механічних пошкоджень.

За вказані та інші порушення до адміністративної відповідальності притягнуто двох приватних підприємців В.І.Гринюка з м.Коломия та Р.Й.Кравціва з м.Снятин.

Заходи, що постійно проводяться інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області та спеціалістів Карпатського експертно-технічного центру, дають позитивний результат: за три останні роки не сталося жодного нещасного випаду при експлуатації атракціонів.

Джерело: Територіальне управління держгірпромнагляду