друкувати


В Коломийській міській раді відбулись громадські слухання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-18 08:35:12

У вівторок 18 травня в Коломийській міській раді відбулись громадські слухання. Питання порядку денного:

1. Про функціонування комунального підприємства «Кінотеатр «Джерело».

2. Функціональне використання приміщення на вул. В’ячеслава Чорновола, 51.

Були присутні депутати міської ради, члени громадських організацій, керівники відділів та управлінь міської ради, працівники кінотеатру «Джерело», громада міста.

Громадські слухання вели заступник міського голови Михайло Білоус та секретар міської ради Ігор Граділь.

Почалися громадські слухання з того, що М.Білоус доповів про статус та теперішній стан приміщення кінотеатру «Джерело». Далі виступила директор кінотеатру Тодорів Світлана Григорівна, розповіла проблемні питання. Борг кінотеатру на сьогодні становить 64 тис. грн, з них 39 тис. – борги по заробітній платі, 9 тис. грн. – борги до фондів. Також критичним залишається стан будівлі – потрібен капітальний ремонт (за попередніми підрахунками близько 1 млн грн).

Виступали депутати міської ради: Любомир Глушков, Ярослав Гошій, Ярослава Ткачук, Мирослав Ласійчук. Також брали участь в обговоренні даного питання голови громадських організацій та громадяни міста. Всі єдині в одному – кінотеатр для міста потрібен, але не всі підтримують ідею віддавати приміщення через аукціон приватному інвестору. Наприкінці обговорення даного питання виступив секретар міської ради Ігор Граділь. Він висловив своє бачення проблеми з точки зору підприємців, що захочуть орендувати дане приміщення, та незгоду з деякими виступаючими в баченні комунального кінотеатру.

Питання залишається невирішеним і невизначеним, тому чергова сесія міської ради покаже, що буде сказано депутатами міської ради.

Наступне питання порядку розпочалося з доповіді голови Постійної депутатської комісії з питань приватизації та оренди Мирослава Ласійчука. Стан будівлі аварійний та потребує значних капітальних витрат. На звернення Спілки митців Коломиї на дане приміщення оголошений конкурс, який відбудеться через тиждень 25.05.2010 року. Проведення конкурсу регламентується Положенням, прийнятим на сесії міської ради, а також чинним законодавством. Кожен учасник аукціону має внести значну суму 6084 грн – реєстраційний внесок для участі в аукціоні. Переможцю цю суму включають в орендну плату, яка буде нараховуватись згодом, а іншим повернуто назад.