друкувати


Європарламент схвалив виділення Україні позики на суму 500 млн євро

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-18 05:15:07

Європарламент схвалив у вівторок, 18 травня, виділення Євросоюзом Україні позики на суму 500 мільйонів євро для подолання фінансової кризи.

"Я рішуче вітаю прийняте сьогодні Європарламентом рішення про підтримку України за допомогою кредитної позики", - говориться в заяві голови Європарламенту Єжи Бузека.

За його словами, допомога Євросоюзу Україні може сприяти економічній стабілізації в країні тільки у тому випадку, якщо "основні політичні сили на Україні забезпечать політичну стабільність і досягнуть широкої згоди відносно неухильної імплементації необхідних структурних реформ".

Євросоюз раніше пообіцяв Україні виняткову макрофінансову допомогу у формі кредитної схеми на загальну суму 500 мільйонів євро з максимальним терміном погашення протягом 15 років з метою підтримки процесу економічної стабілізації в країні, поліпшення її платіжного балансу і виконання вимог по дефіциту бюджету, визначених у рамках нинішньої програми МВФ. Позику планується надати двома траншами.


Нагадаємо, в кінці квітня Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) узгодили основну текстову частину угоди про співпрацю, що передбачає виділення кредиту обсягом 19 мільярдів доларів на 2,5 роки.

Джерело: ТСН.ua