друкувати


На Прикарпатті сильні дощі трохи наробили шкоди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-18 03:00:24

Сильні дощі, котрі пройшли в ніч із суботи на неділю, трохи наробили шкоди. Зокрема, позатоплювало підвали в житлових будинках та в деяких організаціях.

Наприклад, в Івано-Франківську вода залила підвал і ліфтову шахту лікарні на вул. Мазепи. Були також залиті підвал, подвір’я та присадибна ділянка приватного господарства на вул. Любачівського. Потерпіли і жителі Тисменицького району.
Та, як стверджують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, це наслідок дії не річкових, а підземних вод. Що ж стосується обласного центру, то тут, очевидно, знову колектори не можуть пропустити велику кількість води.


Як нас повідомили, на десяту годину понеділка рівень води у ріках почав спадати. Йдеться переважно про малі річки, бо у великих він практично не піднімався, хоча очікували й цього. Щоправда, згідно зі штормовим попередженням і цього дня по області очікувалися сильні дощі та грози.


Негода додала роботи й енергетикам. Внаслідок гроз без електропостачання залишилося кілька населених пунктів у Тисменицькому, Калуському та Косівському районах.

Джерело: Газета "Галичина"