друкувати


Прикарпатська «Свобода» пікетувала Медведєва… у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-18 10:00:18

17 травня під стінами Івано-Франківської ОДА знову були пікети. Вже традиційні для цього місця намети і прапори ВО «Свобода», все ті ж гасла «Герої не вмирають», «Янукович – холуй Москви», «Стоп енергетичній залежності від Москви», «Партія Регіонів – п’ята колона Москви» тощо, намальовані на плакатах пікетувальників та скандовані сотнею людей переважно старшого віку під диригування голови виконкому обласної «Свободи» Руслана Марцінківа, наводили на думку про, як то кажуть, дежавю.

Як виявилось, цього разу «винуватцем» протесту став Президент Росії Дмитро Медведєв, а точніше його візит в Україну.

Виступаючі: лідер обласної структури Олександр Сич, її активісти Руслан Марцінків, Роман Онуфріїв, Василь Попович традиційно вже говорили про здачу національних інтересів України та лаяли діючу владу, зокрема особисто В.Януковича, його партію, Уряд та Верховну Раду за компанію. Мовляв, усі вони тільки і думають про те, що б іще віддати Росії, на кого б іще натиснути в цій країні. Зокрема, говорилося про тиск на ЗМІ, підприємців, перевізників тощо.

Дещо знизити середній вік учасників заходу, вочевидь, була покликана участь в ньому функціонерів «Батьківщини Молодої». Втім, це їм вдалося не дуже: для участі в пікеті прийшло аж п’ять активістів структури. Пам’ятаючи про обіцянку лідера обласної організації «бютівської» молодіжки Ярослава Дарвая приводити під стіни ОДА не менш як тисячу студентів, дехто навіть жартував, що очевидно кожен з прибулих активістів «Батьківщини Молодої» вартує двохсот.

Автор: Сергій БІЛИЙ