друкувати


Український уряд не планує видання спільного з Росією підручника з історії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-14 02:45:12

Український уряд не планує видання спільного з Росією підручника з історії. Про це заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, коментуючи слова міністра освіти та науки Дмитра Табачника про розробку спільного україно-російського посібника для вчителів історії.

Втім, Семиноженко зауважив, що Україна та Росія вважають доцільним обговорення "складних тем" минулого двох країн.

"Коли кажуть, що буде україно-російський підручник (з історії), то я хочу сказати, що він не планувався і не планується. У нас будуть українські підручники, в Росії - російські", - наголосив віце-прем'єр. Разом із тим, він зауважив, що зараз необхідно "дуже гнучко і обережно" проводити роботу зі створення підручника історії.

Він також висловився за створення спільної комісії істориків двох країн і обговорення складних тем в минулих взаєминах. "Необхідно щоб була комісія, приміром, як німецько-французька, для дискусій на складні теми. Це буде сприяти об'єктивнішому відображенню історії кожної країни окремо", - пояснив урядовець.

Нагадаємо, окрім спільного посібника з історії, Росія також висловила готовність відправити до України вчителів російської мови.

У свою чергу, Міносвіти має намір відновити підготовку педагогів із російської мови в українських вищих навчальних закладах.

Джерело: ТСН.ua