друкувати


Чернівці - п'яте місто, в якому запровадили "комендантську годину" для дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-12 10:30:24

Чернівці - п'яте українське місто, в якому запровадили "комендантську годину" для дітей. Відтепер рішенням місцевих депутатів юним чернівчанам після 22:00 на вулиці не місце.

Комендантська година – голосно сказано. Рішення міської ради насправді лише обмежує пересування підлітків без супроводу батьків у нічний час.

Леся Кузьма, директор міського центру для сім'ї, дітей та молоді: "Діти віком до 14 років це малолітні діти і вони можуть перебувати на вулиці до 22 години. Діти віком від 14 до 18 років можуть бути на вулиці до 23 години. Інакше – це порушення".

Правоохоронці кажуть - на такий крок їх спонукало зростання рівня дитячої злочинності. Тож запровадження комендантської години "уб"є двох зайців" - і діти будуть у безпеці, і злочинів на вулицях поменшає. Кажуть - застосують до неповнолітніх найсуворіший засіб - батьків.

Микола Харабара, керівник УМВС у Чернівецькій області: "Ми будем всіх цих неповнолітніх затримувати, доставляти їх в органи внутрішніх справ в базовий орган, на території якого знаходиться та чи інша установа, викликати батьків. І повірте, дві-три ночі батьки не посплять. Ну якщо мене за мого сина кілька разів викличуть в міліцію, я знайду можливість повпливати і на маму, щоб він там вночі не був".

На відміну від міліціонерів, саму молодь таке нововведення ніяк не тішить. Міська учнівська рада переконана – комендантська година - це грубе порушення прав людини.

Джерело: Освітній портал