друкувати


BitDefender попередила про виявлення нового зразка шкідливого програмного забезпечення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-11 08:00:17

Антивірусна компанія BitDefender попередила користувачів про виявлення нового зразка шкідливого програмного забезпечення, яке маскується під легітимний софт, який нібито перевіряє сумісність комп'ютера з операційною системою Windows 7.

У BitDefender кажуть, що вперше зловмисну програму виявили вранці в неділю і відтоді атака поки не отримала широкого розповсюдження.

Згідно з даними моніторингу компанії, середня швидкість інфікування склала близько 3-5 комп'ютерів на годину.

За даними BitDefender Online Theads Lab, схема, обрана зловмисниками для зараження комп'ютерів, раніше використовувалася, але широкої популярності не отримала, а тому для багатьох користувачів цей фронт загроз поки досить новий, що може ввести в оману багатьох.

Зовнішній вигляд і текст програми відтворює подібний інструмент перевірки сумісності з програмою, раніше представленою корпорацією Microsoft на сайті Windows 7 Upgrade Advisor.

Однак ті користувачі, які встановлюють хакерську саморобку, отримують на свій ПК у три способи код, що відкриває віддалений доступ до ресурсів комп'ютера. У базі BitDefender новий код фігурує як Trojan.Generic.3783603.

Джерело: ТСН.ua