друкувати


В Івано-Франківську пройде захід на противагу офіційним урочистостям до Дня Перемоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-06 07:39:02
Альтернативу офіційним урочистостям з нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні складе панахида за жертвами другої світової війни, яка відбудеться 8 травня в Меморіальному сквері Івано-Франківська, де поховані жертви сталінських репресій 1941 року.

Захід пройде з ініціативи народних депутатів Романа Ткача, Зіновія Шкутяка, а також лідерів ряду націоналістичних політизованих структур краю. "Ми вважаємо, – зазначив Р.Ткач, – що 8 травня має в Україні, так як і в багатьох країнах Європи, стати днем пам’яті і тихої молитви. Гучні відзначення як ніколи зараз не на часі". Зі слів пана Ткача, українці в другій світовій війні воювали в усіх арміях світу: і в канадській, і в американській, і навіть в філіппінській. Багато з них нагороджені найвищими нагородами цих держав. Тому, на його думку, минула війна не була для населення України вітчизняною.

Пан Ткач переконаний, що друга світова війна закінчилась саме 8 травня, а не 2 вересня, оскільки найдраматичніші її події відбувалися у Європі. Резонність своєї думки щодо недоцільності святкування Дня Перемоги, а необхідність відзначення його саме тихою молитвою він аргументував тим фактом, що саме так відзначають цей день в більшості європейських країн, зокрема Нідерландах, Данії, Польщі. Щоправда, пан Роман забув згадати, що названі ним країни програли другу світову війну ще в 1939–1940 роках, а тому і святкувати їм власне нічого.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі