друкувати


Школи Івано-Франківська отримали прапори міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-06 07:10:08
Сьогодні в приміщенні залу засідань міськвиконкому мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вручив прапори міста представникам викладацьких колективів та учнівського самоврядування закладів освіти обласного центру. В церемонії взяли участь начальник міського управління освіти та науки Михайло Верес, керівник Європейського клубу учнівської молоді Тетяна Уварова, начальник відділу патронатної служби міськвиконкому Оксана Ковальчук.



"Кожне місто, яке має місцеве самоврядування, – зазначив В.Анушкевичус, – має мати герб, певні традиції і свій прапор". Тепер такий прапор буде стояти також в кожній школі. Ініціатива вручення прапорів міста навчальним закладам належить керівництву Європейського клубу учнівської молоді. Як було відзначено, його представники часто подорожують в плані обміну досвідом країнами Європи, і там у більшості міських шкіл поруч із державним прапором стоїть прапор населеного пункту. Тож вручення такої символіки школам Івано-Франківська є ще одним кроком на шляху до європейської інтеграції. "Любов кожної людини до Батьківщини, -- зазначив з даного приводу М.Верес, – починається з любові до свого міста, свого села. Символічно, що від сьогодні в кожній школі поряд з державним прапором висітиме прапор міста. Хай цей прапор нагадує не тільки про сьогодення та майбутнє, але й про нашу історію".



Першими міський стяг отримали вчителі та вихованці центру патріотичного виховання ім. С.Бандери, потім українські гімназії №1 та №2, а далі – загальноосвітні школи залежно від їх номерів.

Слід зазначити, що міський голова не дотримав своїх слів, які прозвучали на нещодавній прес-конференції, присвяченій заходам з відзначення Дня міста. Тоді пан Анушкевичус сказав, що кожна школа матиме власний прапор, дизайн якого буде розроблено на основі пропозицій учнів та викладачів. Ну що ж? Будемо вважати, що ця маленька брехня була спричинена не злим умислом, а бажанням зберегти атмосферу сюрпризу…

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі