друкувати


Операція "Бюджет" руйнує схеми ухилення від сплати податків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-05 02:20:12
З метою виконання рішень Уряду України для наповнення бюджету в повному обсязі, державною податковою службою проводиться операція "Бюджет", яка спрямована на покращення адміністрування податків, виявлення та недопущення незаконного відшкодування ПДВ, підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилення та мінімізації податкових зобов’язань, вдосконалення процедури апеляційного оскарження рішень податкових органів та створення ефективної системи обслуговування платників податків.

Снятинськими податківцями при проведенні перевірок з питань контролю за здійсненням розрахункових операцій суб’єктів господарювання все більше уваги приділяється дотриманню порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації. Порядок ведення книги обліку доходів і витрат визначено Постановою №1269, повідомляє ДПІ в Снятинському районі.

Так проведеними перевірками суб’єктів господарської діяльності за період січня-квітня 2010 року працівниками ДПІ встановлено 38 випадків таких порушень, а сума штрафних санкцій склала 126,6 тис. грн. Зокрема, перевіркою приватного підприємця Р. виявлено не облікованого товару на суму 5,1 тис. грн. Відповідно сума штрафних санкцій склала 10,2 тис. грн, крім того притягнуто до адмінвідповідальності.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі